Hvis du gerne vil træne karate

Når man starter til Karate, behøver man ikke at investerer i nogle former for udstyr eller specielt tøj. Løstsiddende tøj, fx. en træningsdragt er fint til at starte med. Senere kan man så købe en rigtig Karate dragt (Gi), der alt andet lige er bedre at træne Karate i.

Karate kan godt virke svært i begyndelsen. Der er mange forskellige bevægelser, og nogle gange kan det være svært at koordinere dem. Som regel taget det dog ikke så lang tid at få det grundlæggende på plads, hvis man ellers er vedholdende.

Der er også en god chance for at blive øm i kroppen efter træning de første par uger. Dette er en naturlig konsekvens af at træne muskelgrupper, man typisk ikke bruger så meget til daglig.

Husk at drikke rigeligt med vand nogle timer før træningen og tag gerne en flaske med vand med til træning.

Kontingentet i Sorø Karateklub er for tiden 100 kr. om måneden. De første par gange er selvfølgelig gratis, så du kan se om det er noget for dig!

Man skal være fyldt 13 år for at kunne starte på et begynderhold for voksne. Hvis man er under 13 år starter man på vores børnehold.

Karate er lige velegnet som træning for mænd, kvinder og børn. Dog bliver træningen tildels tilpasset det forhold, at mænd og kvinder fysisk er forskellige. Ligeledes tages der hensyn til alder og andre forhold, som spiller ind på, hvad du kan under træningen.

I forhold til mange andre former for fysisk træning, har karate den fordel, at de teknikker man træner på, også har en praktisk anvendelse; navnligt som selvforsvar. Den selvforsvarsmæssige del af Karate er dog også noget, der tager sin tid at udvikle. Man skal altså ikke regne med, at man efter et par måneder kan forsvare sig mod diverse voldsmænd. Til gengæld er det realistisk selvforsvar, og med den rette mængde træning, er det meget effektivt.

Hvis du er interesseret, så ring eller skriv en mail til en instruktør, så I kan aftale hvornår du kan begynde.

Klik her for at finde klubben tættest på dig.